fbpx

Resipi Viral Mudah & Simple Tik Tok! Sedap!!

Boring ke tu duduk rumah masa MCO 2.0 ni? Jom cuba resipi viral tiktok ni! Semua resipi ni mudah and simple je tau. Boleh la isi masa lapang dan isi perut sekali hihi

  1. Bell Pepper Cream Cheese

Yang ni hari hari admin nampak lalu dekat timeline. Rami betul yang dah cuba kan. Termasukla admin. Sedap tau makan snek ni. Paling sesuai untuk yang tengah diet tu 😆

Use Everything Bagel Seasoning for Easy Peppers Appetizer

Bahan-Bahan:
1. Bell Pepper
2. Cream Cheese
3. Everything Bagel Seasoning [BELI SKRG!]

Ramai yang taktahu mana nak dapat seasoning tu? Sini admin jumpa dkt shopee je! Klik sini kalau nak beli skrg!

2. Loaded Potato Bowl KFC

Image
kredit: Twitter @itswanee

Peminat Loaded Potato Bowl KFC ni boleh la buat sendiri je lepasni.

3. Kek Coklat

Image
Kredit: Twitter @ze_mhis

Dengar cerita kek coklat ni mudah giler nak buat. Sedap pulak tu. Paling penting tak muak! Hehe. Ni admin ada jumpa resipi dia:

Image

4. Nasi Salmon Mentai

Bahan-Bahan
1. Salmon
2. 1tbp Soy Sauce
3. 300gm Japanese Mayonaise
4. 1 1/2 tbp sos tomato
5. Chili Flakes
6. Nasi (sudah dimasak)
7. CHEESE

5. Cloud Bread

Haa ingat tak asa MCO roti gardenia habis? MCO 2.0 ni kalau habis jugak tak perlu risau dah. Boleh cuba Cloud bread ni 😂

Cloud Bread' Gebu Gebas, Resipi Viral TikTok Guna 3 Bahan! - Mingguan Wanita

Bahan-Bahan:
1. 2 Sudu Kecil Tepung Jagung
2. 1/4 Cup Gula
3. 3 Biji Putih Telur

Cara-Cara:
1. Pukul Telur dengan mixer sampai kembang
2. Kemudian masukkan tepung jagung dan gula. Mixkan sehingga sebati
3. Letak pewarna (jika suka) dan boleh jugak letak almond slice sebagai hiasan.
4. Bakar pada suhu 150C selama 20 minit

Haa tengah MCO ni kan. Masa ni la nak cuba resipi baru. Boleh cuba resipi viral tiktok ni dulu. Simple jerr!

📌 Nak tbandingkan harga barang harian? [Klik Sini!]
🍔 2-pc Combo KFC RM11.99 je! [Klik Sini!]
📌 Nak tahu promosi terkini? [Follow Hargapedia!]